Search found 103 matches

by ThatsMyCoffee
Sat Oct 23, 2021 9:06 am
Forum: General Discussion
Topic: M1 mac
Replies: 7
Views: 190

Re: M1 mac

I'm amazed at how well the software works on the new mac. I had no idea how bad the old laptop was. Plate solving especially is a dream. 2, 3 seconds max. Before it could take up to a minute. What a change!! I do find it annoying that when I change the usb port (I have 2, plus an adapter with 3 more...
by ThatsMyCoffee
Mon Oct 18, 2021 8:04 pm
Forum: General Discussion
Topic: M1 mac
Replies: 7
Views: 190

Re: M1 mac

Of course, any new equipment brings clouds. :(
by ThatsMyCoffee
Fri Oct 08, 2021 3:06 pm
Forum: General Discussion
Topic: M1 mac
Replies: 7
Views: 190

Re: M1 mac

Bloody thing is stuck in customs. Still waiting...
by ThatsMyCoffee
Fri Oct 01, 2021 4:50 pm
Forum: General Discussion
Topic: M1 mac
Replies: 7
Views: 190

M1 mac

Just ordered a new laptop with the new M1 processor.

What do I need to know in regards to Cloudmakers software? Will it all work?
by ThatsMyCoffee
Tue Aug 03, 2021 8:47 am
Forum: General Discussion
Topic: Autofocus seems suspect
Replies: 68
Views: 1513

Re: Autofocus seems suspect

I also have a colour cam and have done tests comparing it to a B. mask. When I compared what I did manually to what AI did, the results were very very close. The autofocus was better about half the time (in final image result) than what I could achieve manually with the mask, so I decided to never w...
by ThatsMyCoffee
Tue Jul 13, 2021 9:33 am
Forum: General Discussion
Topic: Autofocus with Nikon D5100: "No RAW image received"
Replies: 5
Views: 178

Re: Autofocus with Nikon D5100: "No RAW image received"

re: D5100

Autofocus will probably never work in the dark. At least it didn't for my camera, no matter what lens or target I tried.

The best I could do is to zoom in on a star and manually focus with really small steps.
by ThatsMyCoffee
Tue Jun 15, 2021 4:18 pm
Forum: General Discussion
Topic: No space left on device
Replies: 21
Views: 894

Re: No space left on device

Have you re-selected the directory where the subs should be recorded?

I'm wondering if the orginal folder has been renamed or moved and it's not finding it, but giving an unhelpful message.
by ThatsMyCoffee
Sun May 09, 2021 8:02 am
Forum: General Discussion
Topic: AstroTelescope 4.x: Parking with SynScan not Working/ Pointing accuracy
Replies: 36
Views: 1200

Re: AstroTelescope 4.x: Parking with SynScan not Working/ Pointing accuracy

Recommend you use at least 2 or 3 sync points. The model gets quite good after that.

I move my setup every time, so I must erase those points from the previous night.
by ThatsMyCoffee
Wed Apr 21, 2021 11:46 am
Forum: General Discussion
Topic: AstroTelescope 4.x: Parking with SynScan not Working/ Pointing accuracy
Replies: 36
Views: 1200

Re: AstroTelescope 4.x: Parking with SynScan not Working/ Pointing accuracy

EDITED after I read that you don't have AT working yet. That will be required to 'sync' and get a good alignment. Work on that first, in my opinion! It sounds like you have not enabled the 'agents'. In AT, select AI as your Imaging agent. In AI, select AT as your Mount agent. For me, this function ...
by ThatsMyCoffee
Mon Apr 19, 2021 2:59 pm
Forum: General Discussion
Topic: Astrometry upgraded to 2.0 - fails with missing config file
Replies: 10
Views: 528

Re: Astrometry upgraded to 2.0 - fails with missing config file

I got the same message 3 times over a few days. Possible it was a problem on their end, but the odds are low.

It's working now, for that I'm grateful.